Kuchnia
Przystanek Cisna to nie tylko klimatyczne pokoje, cisza i spokój sprzyjające wypoczynkowi, ale przede wszystkim wyróżniająca nas wśród innych pensjonatów kuchnia wegetariańska. Nie jest to podyktowane chwilową modą, ale stylem życia właścicieli. Zatem co znajdą Państwo na naszych stołach? Dania pełne świeżych ziół, owczych serów, grzybów z pobliskiego lasu oraz miodu pachnącego bieszczadzkimi łąkami. Dbamy o to, by składniki, z których przygotowujemy potrawy, były jak najwyższej jakości, dlatego też wybieramy produkty regionalne oraz sami prowadzimy przydomowy ogródek. Menu naszej kuchni zmienia się wraz z porami roku, dlatego nawet naszym stałym bywalcom nigdy się nie nudzi. Wiosną zachęcamy do spróbowania pasty z czosnkiem niedźwiedzim, zupy z młodych kalarepek i tarty ze szpinakiem. Latem zupy z zielonego groszku, sałaty z sosem malinowym i gołąbków w liściach winogron. Z kolei jesień to czas, aby skosztować placków z dyni, kolorowej jesiennej zupy i śliwek pod kruszonką, natomiast zimą na naszych stołach króluje pasztet z kaszy gryczanej, ostra zupa z soczewicy, herbata z pomarańczem i imbirem. Przepisy na te i inne nasze potrawy znajdą Państwo w książce Kasi Rozmysłowicz „Kuchnia Wegetariańska” dostępnej w sieci EMPIK lub Przystanku Cisna.